Grillad sparris med fänkåls- & äppelsås.

Foto: LINUS HALLGREN

Grillad sparris med fänkåls- & äppelsås

4,5 (2 röster)

Matsmarta onsdag

Grillad sparris med fänkåls- & äppelsås – Jag har aldrig varit förtjust i kokt sparris, den blir lätt för mjuk och tråkig, tycker Mattias Kristiansson och tipsar: grilla den i stället så ska du få se på grejer. Fänkål och äpple är båda två vänner till sparrisen och så goda vänner vill man inte hålla isär. Recept ur Mattias Kristianssons kokbok BBQ vegan (Norstedts).

  • Ingredienser

  • 1 knippe sparris
  • 1 msk olivolja
  • tsk salt
  • Fänkåls- och äppelsås

  • 1 fänkålsstånd
  • 1 äpple
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl vitt vin
  • 1 st citron, saften
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 0.5 dl majsstärkelse
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk salt

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Förrätt

Fänkålsrecept

Klimatsmart mat

Vegetarisk mat

Svenska recept

MER OM GODARE

Grilla veganskt – gott och klimatsmart

Vegokocken: Hitta en balans och se helheten

Saffransrisotto med ljumma tomater och krispig fänkål

30 min

Zucchinirullar med cashewost

1 h