Foto: Erik Olsson
Clafoutis är fransosernas motsvarighet till vår ugnspannkaka.

Clafoutis med körsbär och mandel

5 (2 röster)

Fransmännens ugnspannkaka är givetvis mer raffinerad än vår. De gör den på grädde, mandel och körsbär – alltid en lyckad kombination. Recept ur Morbergs Bakficka av Per Morberg.

Clafoutis

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 500 g körsbär
  • 50 g sötmandel
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 0.8 dl strösocker
  • 0.5 vaniljstång
  • 1 lime, det rivna skalet
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • Till garnering

  • florsocker och mandelspån
  • Servering

  • 3 dl vispad grädde

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Efterrätt

Fransk mat

MER OM MAT & DRYCK