Clafoutis är fransosernas motsvarighet till vår ugnspannkaka.
Clafoutis är fransosernas motsvarighet till vår ugnspannkaka.

Clafoutis med körsbär och mandel

4 (5 röster)

Recept

Fransmännens ugnspannkaka är givetvis mer raffinerad än vår. De gör den på grädde, mandel och körsbär – alltid en lyckad kombination. Recept ur Morbergs Bakficka av Per Morberg.

Clafoutis

  • Ingredienser

  • 500 g körsbär
  • 50 g sötmandel
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 0.75 dl strösocker
  • 0.5 vaniljstång
  • 1 lime, det rivna skalet
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • Till garnering

  • florsocker och mandelspån
  • Servering

  • 3 dl vispad grädde

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Per Morberg bjuder på enkel och genuin mat

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Efterrätt

Fransk mat

MER OM GODARE

Per Morberg bjuder på enkel och genuin mat

Fransk körsbärspudding

1 h

Ugnspannkaka med grönkål och ädelost

Rostbiff med potatissallad och remouladsås

1 h

Blomkålssoppa med knaperstekt bacon och rucolaolja

1 h

Moules frites – belgarnas favoriträtt

1 h

Zucchiniplättar med rökt lax, fetaost och pepparrotskräm

45 min

Morotspannkaka med rårörda lingon

45 min

Läckra recept med mångsidig kål

Lär dig göra bakverk som i Frankrike

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Grillböcker: Här är bästa grillrecepten

Skördetider – här är bären vi vill frossa i

Citronpaj i portionsform

1 h

Rödbetor med yoghurt och getost

15 min

Aubergine med chermoula

15 min

Fyllda musslor

40 min

Pasta med tomater och mozarella

30 min

Pizza med päron, ädelost och rucola

1 h

Vitlöksbröd – godaste tillbehöret till soppa

20 min

Champinjonsoppa – krämig och god

30 min

Fish tacos – läckra smaker för alla åldrar

45 min

Äppelcheesecake – lyxigt till fikastunden

1 h 30 min

Pasta med rostad blomkål och parmesan

30 min

Pasta med chorizo i tomatsås

30 min