Glutenfria kanelbullar – så blir de perfekta
Smakrika och saftiga – så ska kanelbullarna vara. Även de glutenfria. Här är ett recept som blir så gott att alla, även de som tål gluten, vill vara med på bullfesten. Recept ur ”Bara bullar – en bakläxa” av bullbakarproffset Birgit Nilsson Bergström.
Glutenfria kanelbullar
Ingredienser
- 25 g jäst för söta degar
- 2.5 dl mjölk
- 1 tsk kardemumma, stött
- 60 g strösocker
- 1.5 msk psyllium fiberhusk
- 55 g potatismjöl
- 50 g rismjöl
- 110 g majsmjöl
- 75 g smör , rumsvarmt
- 1 krm salt
Till utbakning
- majsstärkelse
Fyllning
- 75 g smör , rumsvarmt
- 1 dl strösocker
- 1 msk kanel
Pensling
- 1 ägg, uppvispat, + lite salt + lite vatten
Garnering
- pärlsocker
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Ladda för kanelbullens dag
Bullrecept för alla tillfällen
Glutenfria aprikos- och valnötsfrallor





30 min
Kanelbullesockerkaka





1 h 10 min
10 härliga recept på tårta för alla tillfällen
Kanelbullar med brynt smör





2 h
Camilla Hamid: Alla kan lyckas med bakningen
Så lyckas du med långjäst bröd
Bästa recepten till chokladbollens dag
Så fixar du snabbaste superfikan
10-minuters tårta





10 min
Hembakad hönökaka





45 min
Kladdkakedammsugare





30 min
Filmjölkslimpa med solroskärnor





1 h 45 min
Kärleksmumssnittar





1 h
Chokladpudding – så blir den supergod





20 min
Tårtkalas – tre fantastiska skapelser
Ostscones – gott till frukost





35 min
Så många deciliter är en cup
Grytbröd – lättbakat och gott





3 h 30 min
Muffins – enkelt och snabbt recept





40 min
Rimbobullar – finbulle från förr





Syrliga havtornsband





30 min
Solskensbullar – fyllda med vaniljkräm





2 h