Glutenfria kanelbullar

Foto: Öyvind Lund

Glutenfria kanelbullar – så blir de perfekta

3,6 (109 röster)

Bakrecept

Smakrika och saftiga – så ska kanelbullarna vara. Även de glutenfria. Här är ett recept som blir så gott att alla, även de som tål gluten, vill vara med på bullfesten. Recept ur Bara bullar – en bakläxa av bullbakarproffset Birgit Nilsson Bergström.

Glutenfria kanelbullar

  • Ingredienser

  • 25 g jäst för söta degar
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 tsk kardemumma, stött
  • 60 g strösocker
  • 1.5 msk psyllium fiberhusk
  • 55 g potatismjöl
  • 50 g rismjöl
  • 110 g majsmjöl
  • 75 g smör , rumsvarmt
  • 1 krm salt
  • Till utbakning

  • majsstärkelse
  • Fyllning

  • 75 g smör , rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kanel
  • Pensling

  • 1 ägg, uppvispat, + lite salt + lite vatten
  • Garnering

  • pärlsocker

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Bullrecept för alla tillfällen

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bakning

Fika recept

Kanelbullar

Specialkost

MER OM GODARE

Bullrecept för alla tillfällen

Glutenfria aprikos- och valnötsfrallor

30 min

God rabarberkaka som du bakar i långpanna

35 min