Glutenfria kanelbullar
Foto: Öyvind Lund
Glutenfria kanelbullar

Glutenfria kanelbullar – så blir de perfekta

3,6 (73 röster)

Smakrika och saftiga – så ska kanelbullarna vara. Även de glutenfria. Här är ett recept som blir så gott att alla, även de som tål gluten, vill vara med på bullfesten. Recept ur Bara bullar – en bakläxa av bullbakarproffset Birgit Nilsson Bergström.

Glutenfria kanelbullar

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 25 g jäst för söta degar
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 tsk kardemumma, stött
  • 60 g strösocker
  • 1.5 msk psyllium fiberhusk
  • 55 g potatismjöl
  • 50 g rismjöl
  • 110 g majsmjöl
  • 75 g smör , rumsvarmt
  • 1 krm salt
  • Till utbakning

  • majsstärkelse
  • Fyllning

  • 75 g smör , rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kanel
  • Pensling

  • 1 ägg, uppvispat, + lite salt + lite vatten
  • Garnering

  • pärlsocker

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE