Påskpajer
Foto: Eva Hildén
Påskpajer

Påskpajer – både goda och snygga

5 (3 röster)

Påskpajer – de här fina pajerna kommer från Italien och bakas traditionellt
till påsk. Löskoka äggen innan du lägger dem i pajen, så behåller de sin perfekta form. Recept ur Lena Söderströms kokbok Pajer.

Påskpajer

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 200 g smör, kylskåpskallt
  • 1 dl iskallt vatten, eller
  • 1 ägg, + vatten
  • Fyllning

  • 3 ägg
  • 2 knippe salladslök
  • 2 msk olivolja
  • 200 g babyspenat
  • salt och peppar
  • 1 paket bacon
  • Äggsmet

  • 500 g ricotta
  • 150 g riven ost
  • 2 dl riven parmesanost
  • 4 ägg
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk basilika, hackad

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE