Påskpajer

Foto: Eva Hildén

Påskpajer – både goda och snygga

5 (4 röster)

Middagstips

Påskpajer – de här fina pajerna kommer från Italien och bakas traditionellt
till påsk. Löskoka äggen innan du lägger dem i pajen, så behåller de sin perfekta form. Recept ur Lena Söderströms kokbok Pajer.

Påskpajer

  • Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 200 g smör, kylskåpskallt
  • 1 dl iskallt vatten, eller
  • 1 ägg, + vatten
  • Fyllning

  • 3 ägg
  • 2 knippe salladslök
  • 2 msk olivolja
  • 200 g babyspenat
  • salt och peppar
  • 1 paket bacon
  • Äggsmet

  • 500 g ricotta
  • 150 g riven ost
  • 2 dl riven parmesanost
  • 4 ägg
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk basilika, hackad

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Baka paj med Lena Söderströms goda recept

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Pajrecept

Italiensk mat

MER OM GODARE

Baka paj med Lena Söderströms goda recept

Enkel skaldjurspaj med härliga smaker

1 h 40 min

Fried rice med räkor och kyckling

45 min