Stekt gös i all sin enkelhet.
Stekt gös i all sin enkelhet.

Gös – så steker du den goda fisken

3,6 (21 röster)

Middagstips

Gös – har man en riktigt god fisk behöver man inte krångla till det så mycket. Stek gösen i smör, gärna brynt och servera med en sallad och kokt potatis. Gott, snabbt och enkelt.

Stekt gösfilé

  • Ingredienser

  • 700 g gösfilé, cirka
  • 50 g smör
  • 2 tomater, stora
  • 150 g blandad sallad
  • 1 gul paprika
  • 1 citron, i skivor
  • 700 g potatis

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Fem svenska fiskar att äta i sommar

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Fiskrecept

Husmanskost

MER OM GODARE

Stekt hälleflundra med blomkålskräm

1 h

Stekta dumplings med kyckling

30 min

Tre läckra recept på fyllda knyten

Ostfylld fläskrullad med stekta äpplen

45 min

Stekt piggvar med brynt smör och örtolja

40 min

Stekt fläsk med persiljesås

Vanliga missen många gör när de steker

Stekt abborre med gräddfil och potatis

25 min

Burrata, jalapeños, stekt panko, lime och brynt smör

25 min

Stekt fläsk med löksås

20 min

Biff Rydberg med senapskräm

40 min

Gyoza med het dippsås

1 h

Kyckling med jordnötssås

45 min

Fylld kalvschnitzel med gorgonzola

45 min

Bönsoppa från Balkan med kryddig korv

1 h 15 min

Banh mi – vietnamesisk go’macka

1 min

Grönpepparsås – så gott till biffen

30 min

Stuvad blomkål med falukorv

15 min

Pasta med lövbiff i krämig sås

30 min

Så blir laxen saftig i ugnen

Halstrade havskräftor med citrongräs och brynt smör

20 min

Raggmunkar med pepparrotsröra och rökt lax

Bjud på krämigt god lax

40 min

Raggmunk med fläsk

30 min