Citronkaka
Citronkaka

Citronkaka – syrlig, söt och saftig

3,5 (102 röster)

Bakrecept

Citronkaka – citron passar perfekt att smaksätta bakverk med. Den här sötsyrliga kakan blir extra lyxig med den goda glasyren. Recept ur Johanna Westmans nya bakbok ”Cookie rookie”.

Citronkaka

  • Ingredienser

  • smör
  • 2 msk mandelmjöl, till formen
  • 225 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • Citronglasyr

  • 1 dl strösocker
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 0.5 msk vatten

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Johanna Westmans bästa baktips

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bakning

MER OM GODARE

Johanna Westmans bästa baktips

Veckomeny – recept för hela vecka 18

Rabarberkaka med mandel

1 h

Hallonpaj – med mandel

40 min

Baka Mandelmanns sötebröd

Mandelmanns lavendelskorpor

45 min

Mandelmanns körsbärspaj med krämig fyllning

1 h 30 min

Hasselstörar

2 min

Hallonkaka – fantastiskt god

45 min

Gräddtårta med citronkräm och likör- och jordgubbslag

1 h 30 min

Radiokaka á la My kitchen stories

20 min

Nutellapaj – gott och enkelt recept

40 min

Rabarbermarängpaj – syrligt och sött

1 h

Baka utan ugn med Camilla Hamid

Fräsch cheesecake med citronsmak

2 h 40 min

Pajdeg – så blir den helt perfekt

15 min

Superenkla kastrullkakan med sommarbär

45 min

Kardemummakaka – himmelskt god

1 h

Hallonmuffins med vit choklad

30 min

Mintchokladkaka – härligt seg

30 min

Flapjacks – brittiska havrekakor

35 min

Nötkolarutor – himmelskt goda

2 h

Chokladterrin – lyxig och lättgjord

15 min

Choklad- och blåbärstrifle

45 min