Spaghetti med grönsaker, sardeller, oliver och kapris
Uppdaterad:
Recept
Spaghetti alla siracusana
Det finns en anledning att spagetti alla siracusana är en av Italiens paradrätter.
– Anledningen är att den är skitgod, säger Paolo Roberto.
Ingredienser för fyra personer
Gör så här:
1. Skölj paprikorna och skär dem i halvor, ta bort stjälk, kärnor och skär bort de vita delarna inne i paprikorna. Skär dem i strimlor på längden, cirka 1 centimeter breda.
2. Skölj tomater och aubergine. Skär bort stjälken och skär auberginen i tärningar, om cirka 1 centimeter. Skär tomater och sardeller i bitar (sardellerna i små, små bitar) och pressa lite lätt på vitlöksklyftan.
3. Hetta upp olivoljan i en kastrull och låt vitlöken brynas i 1 minut. Tillsätt sardeller, auberginetärningar och tomat och låt allt puttra på medelvärme i ca 5 minuter. Blanda sedan i paprika, oliver, kapris och basilika. Koka såsen i 10 minuter, smaka av med salt och peppar.
4. Koka spaghettin i lättsaltat vatten. Låt pastan rinna av i ett durkslag. Häll tillbaka pastan i kastrullen och blanda i tomat- och grönsakssåsen. Rör om försiktigt och blanda noga.
5. Servera spaghettin i djupa tallrikar, toppa portionerna med färskriven pecorinoost.
Paolo Roberto
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Siciliansk grönsakspytt caponata
Pastapaket med tomat, broccoli och sardeller
Nya, goda köttfärssåsen
Paolo Roberto: Så kokar du färsk pasta helt perfekt
Pasta i ugn med ärtor, skinka och ricottaost
Auberginehalvor med tomater och knaprigt bröd
Bakad taco-potatis eller snabb lyxpizza?
Så gör Jamie Oliver sin chili con carne
Havsabborre och sallad med fänkål och rucola
Bjud på juliga tapas på långhelgens fester
Så fixar du ett billigt storkok
Så gör du egen pasta
45 min
Halloumistroganoff med grillad paprika
Lättlagad vego-låda med doft av Turkiet
Så fixar du biffen
Shakshuka med vegansk äggröra
Kyckling med ratatouille och oregano
Gulaschsoppa
Gör som Karl-Alfred – ladda med spenat
Olmås njutbara variant på en stroganoff
5 saker du kan göra med pepparkakor
Paolo Roberto tipsar: Så lyckas du med risotton
45 min
Belugabolognese
Linguine med tomater, aubergine och pistagenötter
Siciliansk grönsakspytt caponata
Pastapaket med tomat, broccoli och sardeller
Nya, goda köttfärssåsen
Paolo Roberto: Så kokar du färsk pasta helt perfekt
Pasta i ugn med ärtor, skinka och ricottaost
Auberginehalvor med tomater och knaprigt bröd
Bakad taco-potatis eller snabb lyxpizza?
Så gör Jamie Oliver sin chili con carne
Havsabborre och sallad med fänkål och rucola
Bjud på juliga tapas på långhelgens fester
Så fixar du ett billigt storkok
Så gör du egen pasta
45 min
Halloumistroganoff med grillad paprika
Lättlagad vego-låda med doft av Turkiet
Så fixar du biffen
Shakshuka med vegansk äggröra
Kyckling med ratatouille och oregano
Gulaschsoppa
Gör som Karl-Alfred – ladda med spenat
Olmås njutbara variant på en stroganoff
5 saker du kan göra med pepparkakor
Paolo Roberto tipsar: Så lyckas du med risotton
45 min