Foto: Anna Clarén
Succé - paj med jordgubbar och len vit choklad.

Jordgubbspaj med vit choklad

5 (1 röst)

Paj med stark smak av jordgubbssylt tillsammans med len vit choklad –det är en riktig måstepaj!” Recept från boken ”Pajer till vardags, fest och kafferep” av Kristina Eriksson, Semic.

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 250 g jordgubbar, färska eller frysta
  • 2.3 dl syltsocker
  • Pajskal

  • 150 g margarin eller smör
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • Fyllning

  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • 2 ägg
  • Servering

  • 4 dl vispgrädde
  • 1.5 l jordgubbar, färska
  • finrivet skal från 1 lime
  • 1 msk strösocker

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Jordgubbar

Midsommar