”Perfekt vardagsmat – när tiden är snål”

MAT & DRYCK

Så gör du vegetarisk färssås på veckans matfynd

1 av 2

Hoppa över köttfärssåsen och gör en vegetarisk variant.

Här tipsar matentreprenören och bloggaren Maria Pogosjan hur du gör en snabb men god ”vego-köttfärssås”

– Att våga sig på en vegetarisk variant är inte bara nytänkande men också överraskande gott, säger hon

Foto: Maria Pogosjan.

Av matfynden den här veckan har Maria Pogosjan gjort en vegetarisk pasta-sås med qourn och svamp istället för den tradionella med färs.

Den vanliga pastan byter hon ut och ersätter med bönpasta.

– Nu när allas rutiner börja falla tillbaka efter semestern blir det återigen gott med vardagsrätterna, som till exempel köttfärsås. Men att våga sig på en vegetarisk variant är inte bara nytänkande men också överraskande gott, säger hon.

– Den här menyn är perfekt mitt i vardagen när tiden är snål och man vill få över lite till matlådan för att kunna spara efter den generösa semesterperioden, fortsätter hon.

Finns det några knep?

– Knepet är att vara "open minded" för att kunna prova det gamla med en ny vegetarisk touch.

Här under får du Marias recept.

Har du ett bra recept? – dela det med oss

Sitter du inne på ett helt galet gott recept?

Låt alla läsare på Mat & Vin få ta del av dina kunskaper.

Varje vecka har vi ett nytt tema för att ni läsare ska få synas. Denna vecka: Ditt bästa tacos-recept.

Maila recept och bilder hit.

Vegetarisk köttfärssås med bönpasta

Ingredienser:

För 4 personer

  • 300 g quornfärs

  • 1/2 gul lök

  • 2 vitlöksklyftor

  • 8 stycken championer

  • 8 stycken cocktailtomater

  • 1/2 röd chili

  • 1 msk tomatpuré

  • 1 dl vatten

  • 200g bönpasta

  • Kokosolja att steka i

  • Kryddor: Salt och peppar

Gör så här:

  1. Koka bönpastan efter anvisningarna på paketet.

  2. Finhacka gul löken, chilin och pressa vitlöken.

  3. Hetta upp en stekpanna med kokosoljan och fräs löken samt chilin.

  4. Tillsätt sedan quornfärsen, championerna och cocktailtomaterna. Låt det steka en stund.

  5. Ha i tomatpurén, vatten och krydda efter smak.

  6. Servera med pastan och njut!

Recept av: Maria Pogosjan/Kockeniklackar.se

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Pasta