Silviakaka –baka ljuvligt goda kakan i långpanna
Silviakaka – fluffig sockerkaka med mjuk, vaniljdoftande smörkräm toppad med kokosflingor. Den här kakan är perfekt att baka i långpanna eftersom den blir ännu godare dagen efter.
En portion fyller en långpanna.
Silviakaka
Ingredienser
- 3 ägg
- 3 dl socker
- 3 dl vetemjöl
- 2.5 tsk bakpulver
- 1.5 dl kallt vatten
Kräm
- 150 g smör
- 1.5 dl socker
- 2.5 tsk vaniljsocker
- 2 äggulor
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
10 härliga recept på tårta för alla tillfällen
Semlor i långpanna – många och goda





2 h
Prinsesstårta i långpanna





1 h
Nötkladdkaka med chokladsmörkräm och blåbär





45 min
Dumlekakor i långpanna





30 min
Punschrulle i långpanna





30 min
Biskvier i långpanna





1 h
Drömrulltårta – så bakar du den





30 min
Cheesecaketårta med hallon och vit choklad





1 h
Vaniljbullar med hemkokt vaniljkräm





2 h 30 min
Makroner med hallon





45 min
Citronbiskvier





1 h
God rabarberkaka som du bakar i långpanna





35 min
Mjölkchokladbiskvier med ljuvligt len fyllning





1 h 30 min
Så fixar du snabbaste superfikan
Hallonkaka i långpanna





45 min
Focaccia – med körbärstomater och oliver





2 h
Gräddtårta med citronkräm och likör- och jordgubbslag





1 h 30 min
Syltrutor med smak av jordgubbar.
45 min
Sockerkaka med kanelsmul





50 min
Äppelkaka med frosting





1 h
Chokladfudgepaj med färska hallon





15 min