”Vansinnigt gott – på 20 minuter”

avKarin Holmberg

”De flesta av oss har inte mycket tid men vill ändå äta gott”

Matkreatören Kristina Eriksson har i sin nya kokbok samlat 50 recept som du lagar snabbt med få ingredienser.

Jag tyckte att detta var ett bra tema att skriva en kokbok om, de flesta av oss har inte mycket tid men vill ändå äta gott, Säger Kristina Eriksson.

I boken finns recept som ska gå att laga bara genom att köpa några få ingredienser utöver de basvaror som de flesta redan har hemma.

Kristina Eriksson bästa tips för att lyckas göra god mat snabbt är att ha ingredienser hemma som ger mycket karaktär och som kan förvandla vanliga råvaror till något nytt. Några tips på det är Pesto och hoisinsås.

Ett annat snabbtips är att ha mycket frysta grönsaker hemma.

Kristina Eriksson är matskribent på Aftonbladet och matkreatör på sajten viktklubb.se, ”vansinnigt gott” är hennes tredje kokbok.

Foto: Colourbox

Kantarell- och räkpanna med kummin

Det perfekta sättet att använda överbliven potatis – stek den med kantareller, räkor och kummin!

Foto: Colourbox

Räk- och ingefärssoppa

Räk- och ingefärssoppa – en fräsch soppa med lite sting.

Foto: Colourbox

Pastasås på svenska

Pastasås på svenska – en enkel sås med isterband som du snabbt blandar ihop till pastan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept