Pasta med portabellosvamp.

Foto: Charlotte Gawell

Pasta portabello

5 (2 röster)

Middagstips

Pasta portabello – smarrig vegetarisk pastarätt serverad med ett perfekt pocherat ägg som gör rätten extra krämig. Recept från Mästerkocken Daniel Lakatosz bok ”Daniels matresa”. Vill du göra middagen extra speciell kan du göra egen pasta.

Pasta portabello

  • Ingredienser

  • Svampsås

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 portobellosvampar
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 kvistar färsk timjan
  • 2 msk kycklingfond, eller grönsaksfond (koncentrerad)
  • 0.5 citron, juicen
  • Pocherat ägg

  • 4 msk ättiksprit, 12 %
  • 4 ägg
  • 1 l vatten
  • 1 tsk salt
  • Övrigt

  • 2 dl riven parmesan
  • 2 msk rivet citronskal
  • salt och svartpeppar
  • färsk timjan

Gör så här

Av: 

Clara Öhrn

ANNONS EXTERN LÄNK

Vill du göra egen pasta? Jämför priser och modeller på pastamaskiner innan du handlar

Prisjakt

LÄS VIDARE

Pasta med krämig kantarellsås

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Huvudrätter

Pastarecept

Vegetarisk mat

Italiensk mat

MER OM GODARE

Portabello provencale med potatis

30 min

Tuvessonskans plåtmat – gröna recept

Pasta vongole – snabblagat och gott

20 min