Senapssill av aubergine.
Senapssill av aubergine.

Vegetarisk senapssill gjord på aubergine

4,4 (19 röster)

Recept

Att göra egen vegetarisk sill av aubergine är fantastiskt enkelt och bra. Konsistensen blir förvånansvärt lik de där små sillfilé-bitarna som används i inlagd sill.

Recept från bloggen ”Jävligt Gott” av Gustav Johansson.

  • En portion fyller en burk på cirka 1,5 deciliter. Tänk på att den inlagda auberginen bör marinera i cirka 8 timmar.

Vegetarisk senapssill

  • Ingredienser

  • 0.5 aubergine, stor
  • 0.5 rödlök
  • Lagen

  • 1.25 dl vatten
  • 0.5 dl ättiksprit 12%
  • 0.75 dl socker
  • 3 kryddpepparkorn, grovt krossade
  • 1 lagerblad
  • 3 kryddnejlikor
  • Senapssåsen

  • 1 dl rapsolja
  • 3 msk skånsk senap
  • 2 msk socker
  • 2 msk rödvinsvinäger, vitvinsvinäger fungerar också
  • 1 dl dill, hackad
  • vitpeppar
  • salt

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Krämig lingonsill med lime

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Vegetarisk mat

Midsommarmat

Påskmat | Mat & Dryck

MER OM GODARE

Så fixar du det vegetariska julbordet

Påskens succémat

Inlagd sill – så gör du

10 min

Senapssill med fransk senap och konjak

1 h

Inlagd tofusill

20 min

Klassisk inlagd sill – veganskt recept

25 min

Gör det vegetariska julbordet godare

Enkla och goda påskmaten

Bjud på godaste vegomaten i midsommar

Fira vegetarisk påsk

Goda sommarmaten

Vegetarisk midsommarbuffé – här är höjdpunkterna

Senapssill smaksatt med whiskey och kaffe

20 min

Niklas Ekstedts senapssill

15 min

Vegetarisk skärgårdssill

30 min

Chatta med Gustav ”Jävligt gott” Johansson

Inlagd sill på Pluras vis

15 min

Linguine med tomater, aubergine och pistagenötter

Ugnsbakad aubergine med tomatsås och fetaost

1 h 30 min

Inlagd sill – lättlagad klassiker

15 min

Grillsallad med bulgur och yoghurtdressing

1 h

Så gör du vegansk ”sill”

1 h

Potatiskanapéer med sill, gräddfil – toppad med löjrom

35 min

Här är bästa recepten till grillen