Foto: Gustav Johansson
Från bloggen javligtgott.se

Vegetarisk senapssill gjord på aubergine

4,3 (6 röster)

Vill du välja vegetariskt är vegobloggaren Gustav Johanssons recept på auberginesill ett måste. Du kommer garanterat inte sakna den vanliga sillen.

(från bloggen Jävligt Gott av Gustav Johansson)

En portion fyller en burk på cirka 1,5 deciliter. Tänk på att den inlagda auberginen bör marinera i cirka 8 timmar.

Vegetarisk senapssill

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 0.5 aubergine, stor
  • 0.5 rödlök
  • Lagen

  • 1.3 dl vatten
  • 0.5 dl ättiksprit 12%
  • 0.8 dl socker
  • 3 kryddpepparkorn, grovt krossade
  • 1 lagerblad
  • 3 kryddnejlikor
  • Senapssåsen

  • 1 dl rapsolja
  • 3 msk skånsk senap
  • 2 msk socker
  • 2 msk rödvinsvinäger, vitvinsvinäger fungerar också
  • 1 dl dill, hackad
  • vitpeppar
  • salt

Gör så här

avClara Öhrn

ARTIKELN HANDLAR OM