Foto: Nathan Schacherer
Vegetarisk polenta

Krämig polenta med svamp och kikärtor

3,8 (6 röster)

Krämig polenta med svamp och kikärtor – italienarnas förkärlek för polenta har smittat av sig. Man kan använda det i frukostgröten eller till att sätta en matigare twist på den, som i det här receptet med svamp. Perfekt som förrätt.

arrow downarrow up
  • Polenta

  • 4.8 dl kokosmjölk
  • 7 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Svampblandning

  • 300 g kantareller, eller champinjoner
  • 1 shalottenlök
  • 3 msk rosmarin färsk
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk kikärter à 400 g
  • 0.5 msk sojasås
  • 1 msk balsamvinäger vit
  • salt och peppar, efter smak
  • 20 g mjölkfritt margarin, en klick för stekning

Gör så här

avJohan Gunnarsson

MER OM MAT & DRYCK