Mat från 60-talet?

MAT & DRYCK

Hej!

Till våren fyller jag 50 och tänkte ställa till med kalas. Tema 60-tal. Gästerna ska få klä sig i 60-talskläder och jag ska försöka att dekorera och göra mat därefter.Funderar på en buffé med kall mat.

En 30-40 gäster blir det nog så varm mat blir svårt tror jag, möjligen ngn paj eller liknande. Men mitt minne sviker mig. Vad åt man då?

Pommac, Sockerdricka och Zingo ska jag ha på bordet i alla fall. Men maten?

Hälsningar

Lena

Hej Lena!

Pajer och gratinerat var poppis på 60-talet så ost- och skinkpaj eller gratinerad kassler (med ananas) kanske kan vara något. Går ju att göra i långpanna till många.

Kycklinggrytor var också vanliga. Coq au vin eller kyckling Marengo går också att göra i stora mängder – om du har en rejäl gryta.

Minns själv grillad kyckling och potatischips som festmat från den tiden. Du kan enkelt förbereda en massa kycklingklubbor och servera dem varma eller kalla.

Snittar och landgångar känns också som typiska 60-talare.

Siktar ni på senare delen av decenniet kanske en stor chili con carne och surt rödtjut à la -68 kan passa?

Lycka till med festen,

Jon Hansson