Kokostoppar – så gott och snabbt

4,5 (8 röster)

Recept på kokostoppar som går rekordsnabbt att baka

Foto: Nina Kindbro
Kokostoppar – krispigt goda.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Kokostoppar – inget vispande, ingen jäsning, här är kakorna du rör ihop på några minuter. Med rivet limeskal får du en god twist på kokossmaken.

Kokostoppar

Antal: 15 kakor Förberedelsetid: 15 minuter Tillagningstid: 15 minuter

Ingredienser:

  • 50 g smör

  • 2 ekologiska ägg

  • 1 dl socker

  • 5,5 dl kokosflingor

  • 1 lime, rivet skal

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smält smöret och rör samman med övriga ingredienser.

  3. Låt smeten vila i 10 minuter så blir det lättare att forma snygga toppar.

  4. Klicka ut smeten och forma till toppar på en plåt med bakplåtspapper.

  5. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.

  6. Låt kokostopparna stelna i kylen.

ARTIKELN HANDLAR OM