Foto: Kocken i Klackar

Gör en sallad med trendiga grönkålen

5 (1 röst)

Är du på jakt efter en fräsch lunch? Gör en varm "super food-sallad" med grönkål.
Testa receptet från Kocken i Klackar. – Traditionellt är en sallad kall men varför inte bryta det och göra den varm? Lite godare också. Grönkål är en superfood som är underbart god att ha i salladen och den salta sojan gifter sig perfekt med granatäpplet. En perfekt rätt mitt i veckan, fast med lyxfärger, säger Maria Pogosjan.

Grönkålen är inte bara packad med järn, C-vitamin och A-vitamin. Den innehåller även lutein, ett näringsämne inom familjen karotenoider. Dessa agerar som antioxidanter – och studier har pekat mot att lutein kan ha en skyddande effekt mot vissa åldersrelaterade ögonsjukdomar, bland annat grå starr. Grönsaken innehåller också flavonoider som även de agerar som antioxidanter. Därför klassas grönkål av många som en ”super food” – och det finns många sätt att servera den delikata växten på.

Varm grönkålsallad

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 påse grönkål
  • 0.3 port rödkål
  • 1 shalottenlök
  • 1 apelsin
  • 0.5 dl soja
  • 1 msk sesamfrön
  • 0.3 granatäpple
  • olja

Gör så här

avJohn Edgren

ARTIKELN HANDLAR OM
MER OM MAT & DRYCK