”Är helt klart det godaste jag ätit”

1 av 3
MAT & DRYCK

Älskar du kladdkaka och choklad?

Då får du inte missa det här receptet på kladdiga muffins med kolasås och nougat.

– Det här är helt klart det godaste jag ätit, säger matbloggaren och receptskaparen Sara Tuvesson.

Foto: Sara Tuvesson.

Kladdkake-muffins fyllda med kolasås och nougat – låter det gott?

Mat och bak-bloggaren Sara Tuvesson menar att det här bakverket kommer göra succé bland gästerna.

– För en chokladälskande person som jag så är det verkligen en dröm. Kladdiga muffins med en kolasås och nougat kan aldrig bli fel. Och att de känns lite extra lyxiga är alltid roligt.

– De smakar himmelskt. Jag älskar verkligen kombinationen av kladdkaka, kolasås och nougat. Det här är helt klart det godaste jag ätit. Det här är det jag skulle kunna äta till fika varje dag för alltid, säger hon.

Knepet för goda muffins

Dessutom är de enkla att göra – det du ska tänka på är att hålla extra koll på tiden inne i ugnen.

– Mitt bästa knep är att ta ut dem när de fortfarande rör på sig. Bättre med kladdiga muffins än torra.

När passar det att bjuda på det här?

– Alltid. De funkar i alla lägen. Men på alla fester är de ett måste. Och vill du göra någon extra glad tycker jag att du ska baka dem.

Se receptet här under.

Kladdkakemuffins med kolasås och nougattäcke

Det här behöver du:

1 tsk vaniljsocker

2 dl strösocker

2 ägg

50 smör

0,5 dl matolja

1 dl ljus sirap

1 dl kakao

1 tsk bakpulver

2 dl vetemjöl

1 krm salt

100 gram mörk choklad

1 burk karamelliserad mjölk

500 g nougat

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa vaniljsocker, strösocker och ägg – vitt och riktigt pösigt.

2. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten. Blanda kakao, bakpulver, vetemjöl och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

3. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad och blanda den med smeten. Fyll formarna med 2/3 med smet. Klicka ut lite karamelliserad mjölk på varje muffins.

4. Grädda i mitten av ugnen, cirka 12 minuter. Låt de svalna i kylskåp.

5. Smält nougaten över vattenbad och fyll upp rikligt över varje muffins. (Hela kakan ska täckas). Ställ tillbaka in i kylskåpet och låt stelna.

Recept: Sara Tuvesson/Baakochmaat

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Kladdkaka