Härligt doftande frukostbröd!

MAT & DRYCK

Helg, frukost och njutning.

Se till att din helgfrukost blir extra härlig med lite nybakat bröd.

Här är ett oerhört lättbakat bröd som behöver lång jästid. Det går utmärkt att frysa för att tina till frukost eller lunch.

Recept: Eva och Hans Mårtén

Nyttigt frukostbröd

Här är ett oerhört lättbakat bröd som behöver lång jästid. Det går utmärkt att frysa för att tina till frukost eller lunch.

Recept: Eva och Hans Mårtén

Tid: 2 tim och 15 min

5 dl vatten

1 dl filmjölk

25 g jäst, 1/2 paket

2 tsk salt

2 msk flytande honung

1 dl solrosfrön

6 soltorkade tomater, finhackade

2 msk vetekli

10–12 dl vetemjöl

1–2 dl grahamsmjöl

Gör så här:

1. Värm vatten och filmjölk till 37°. Smula ner jästen och rör ut den.

2. Tillsätt salt, honung, solrosfrön, tomater och vetekli. Blanda i båda mjölsorterna. OBS! Degen ska vara lös. Låt jäsa 1 1/2 timme.

3. Sätt ugnen på 230°.

4. Häll ut degen på mjölat bakbord. Knåda den inte. Forma degen med hjälp av vetemjöl till en stor fyrkant och skär ut ca 20 fyrkantiga bitar. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda direkt i 12–15 minuter.

5. Låt bröden kallna under bakduk.