Pecannötspaj

Foto: Thinkstock

Pecannötspaj – len kola och nötcrunch

4 (84 röster)

Pecannötspaj – recept på klassisk amerikansk paj

Bakrecept

Pecannötspaj – den amerikanska klassikern bjuder på både lenaste kola och härligt crunch av nötter. Servera med en stor klick glass, kolasås och hackade nötter – och gör succé.

  • Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1 tsk strösocker
  • 3 msk vatten
  • Pecanfyllning

  • 125 g smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk maizena
  • 3 dl ljus sirap
  • 1.2 dl strösocker
  • 3 krm salt
  • 2 ägg
  • 200 g pecannötter
  • till servering

  • vaniljglass
  • msk kolasås
  • hackade nötter

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Key lime pie – syrlig, söt och supergod

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Pajrecept

Amerikansk mat

Bakning

Efterrätt

MER OM GODARE

Paj fylld med läckra nötter och len choklad

1 h

Baklava – filodeg, nötter och honung

1 h

Drömrulltårta – så bakar du den

30 min