Havrekakor med kardemumma
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Havrekakor med kardemumma

Havrekakor med kardemumma

4,1 (7 röster)

Havrekakor – de här doftar och smakar härligt av kardemumma, stöt i en mortel och känn hur det doftar. Sötningen är lite så kakorna passar fint till mellis eller kvällsfikat. Recept ur Göra gott av Malin Landqvist och Victoria Voss.

1 portion i receptet blir cirka 30 kakor.

Havrekakor med kardemumma

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 0.5 msk kardemummakärnor
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl dinkelmjöl, eller vetemjöl, siktat
  • 1 dl råsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm flingsalt
  • 125 g smör
  • 1 tsk kallt vatten, eventuellt
  • 100 g mörk choklad 70%, kan uteslutas

Gör så här

Av: Nina Kindbro

Laddar ...

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK