Brysselkex – klassiskt spröda kakor

4 (3 röster)

Bakrecept

Brysselkex – söta små kakor som riktigt smälter i munnen. Innehåller vanliga ingredienser som ofta finns hemma så det är bara att sätta igång att baka. Den färgade sockerkanten görs med hushållsfärg, välj din favorit.

1 portion i receptet blir cirka 40–50 kakor.

Brysselkex

  • Deg

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4.5 dl vetemjöl
  • Garnering

  • 1 dl strösocker
  • 2 droppar hushållsfärg, eller efter tycke

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Hastbullar med aprikoser och mandel

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bakning

Fika recept

MER OM GODARE

Schackrutor – så blir de snyggt rutiga

1 h

Svartvinbärsmuffins – snabbt och enkelt att baka

35 min

Krusbärspaj med kardemumma och mandelmassa

1 h

10-minuters tårta

10 min

Blåbärscobbler – lättlagad dessert med blåbär

1 h

Solskensbullar – fyllda med vaniljkräm

2 h

Syrliga havtornsband

30 min

Bullrecept för alla tillfällen

Slät vetebulle – urbullen

1 h 20 min

Kardemummabullar – bagarens favorit

Glutenfria kanelbullar – så blir de perfekta

Rimbobullar – finbulle från förr

Muffins – enkelt och snabbt recept

40 min

Päronpaj med lyxig kompott

1 h 30 min

Hallonkladdkaka med lemon curd och maräng

1 h 30 min

Lantbröd på råg

2 h

Långjästa morotsfrallor

40 min

Filmjölkslimpa med solroskärnor

1 h 45 min

Annelie Andersson: ”Bakningen ligger i mitt DNA”

Chokladtryffel med lakrits

15 min

Marängtårta med chokladmousse och färska bär

2 h 10 min

Madeleinekakor – klassiskt goda smaker

30 min

Pepparkakskrydda – enkelt att blanda själv

5 min

Bakad ganache

25 min