Sparris – servera primören med hasselnötter

Foto: Tomas Södergren
Sparris med parmesan

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Sparris med hasselnötter passar lika bra som förrätt som på buffén. Recept ur boken ”Vegofest med slottsträdgården Ulriksdal”.

Sparris med hasselnötter

Antal: 4 portioner Tid: 15 minuter

Ingredienser:

  • 1 bunt grön sparris

  • lite flingsalt

  • 2 msk hasselnötter

  • olivolja

  • parmesan

Gör så här:

  1. Böj sparrisstjälkarna (en och en) så ”knäpper” de av på rätt ställe och den grövsta nedersta delen lossnar. Ta bort den.

  2. Hetta upp en stekpanna. Lägg i så mycket sparris att det finns plats att vända dem.

  3. Stek några minuter utan att de tar färg och smula över lite flingsalt.

  4. Lägg hasselnötterna i en mortel och krossa dem grovt. Häll över nöthacket så att det rostas med sparrisen. Ringla över olivolja.

  5. Lägg upp sparris och hasselnötter och hyvla över parmesan före servering.

Här är fler recept som passar på buffén

ur boken Vegofest med slottsträdgården Ulriksdal