Sparris med parmesan
Sparris med parmesan

Sparris – servera primören med hasselnötter

3,3 (4 röster)

Matsmarta onsdag

Sparris med hasselnötter passar lika bra som förrätt som på buffén. Recept ur boken ”Vegofest med slottsträdgården Ulriksdal”, av Katarina Nordgren och Tomas Södergren (Semic förlag).

Sparris med hasselnötter

  • Ingredienser

  • 1 bunt grön sparris
  • flingsalt
  • 2 msk hasselnötter
  • olivolja
  • parmesan

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Kikärtspizza med pesto av ogräs

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Vegetarisk mat

Förrätt

MER OM GODARE

Granolabar med hasselnötter och torkad frukt

1 h 30 min

Grillad sparris med fänkål- & äppelsås

30 min

Nässelsoppa med ägg, sparris och härligt krämig ost.

1 h

Vit sparris – favoriten bland vårprimörerna

30 min

Spagetti carbonara – med sparris

30 min

Rotfruktsgratäng med cheddar – i stället för Janssons frestelse

30 min

Fänkålssallad med hasselnötter och smörstekta syrliga äpplen

45 min

Succé: Vårprimörer och närodlat!

Saffransrisotto med ljumma tomater och krispig fänkål

30 min

Laga mat med räddade grönsaker

Vegetariska rätter till buffén

Grilla veganskt – gott och klimatsmart

Pasta med kassler och svamp

Så blir du en klimat-kreativ kock

Mat på Valborg – goda grillrecept

Ät efter säsong och bli matsmart på en gång

Niklas Ekstedt: Ät efter säsong och laga mat med förnuft

Nu satsar även köttjätten på vegetarisk vardagsmat

Skolan som har årets bästa klimatkök

Kockarnas knep för att laga smartare mat

Mat för klimat gav pris för bästa spis

Jamie Oliver hakar på vegotrenden

Knepet som kan göra landslaget till vinnare

Nya topplistan: Här är svenskarnas favoriter