Rissallad med rostade grönsaker
Rissallad med rostade grönsaker. Rosta grönsaker i ugn och blanda med ris så kan du bjuda på en matig sallad med italienska smaker. Paolo Roberto står bakom receptet.
Insalata di riso
Rissallad med rostade grönsaker
Ingredienser
- 3 dl långkornigt ris
- 1 msk olivolja
- 150 g fontinaost, eller taleggio
- 200 g kokt skinka, helst italiensk
- 12 körsbärstomater
- 2 röda paprikor, grillade och inlagda
- 1 gul paprika
- 1 aubergine
- 1 zucchini
- 1 broccolistånd, à ca 250 g
- 12 hasselnötter
- 15 basilikablad , strimlade
- 0.5 msk timjan, finhackad
- olivolja
Dressing
- 3 msk olivolja
- 1 msk balsamvinäger
- 1 pressad vitlök
- salt
- svartpeppar
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Bjud på Paolos italienska påskbuffé
Djävulsägg – recept med rostad lök





30 min
Fräsch citrusristotto





40 min
Tupp med tomater, örter och pecorino





2 h
Fänkålsgratäng med skinka och mozzarella





30 min
Rustikt napolitanskt påskbröd





1 h 30 min
Lammstek med kryddig fyllning





1 h 30 min
Oststänger med parmesanost och kryddor





30 min
Lamm i ugn med potatis, rödlök och ärtor





1 h 15 min
Citronmarinerad lax





40 min
Fyllda friterade ägg





30 min
Tre ljuvliga påsktårtor att bjuda på
Skånsk sillatårta med matjesill
15 min
Blandsallad med grönsaker och rostade pinjenötter





25 min

Blomkålssoppa av räddade grönsaker





30 min
Nigeriansk kycklinggryta





1 h 30 min
En starkare hummus med morot – måste testas





1 h

Laga mat med räddade grönsaker

Kycklingvingar med bakad lök, blastpesto och rensbuljong

Broccoli- och grön ärtsoppa





25 min
Vegetarisk lasagne – tre smakrika godingar
Här är Årets rätt 2021: Swedish bowl!
