Foto: Emma Mattsson
Lammstek med kryddig fyllning

Lammstek med kryddig fyllning

Bli först med att rösta!

Lammstek med kryddig fyllning – lamm till påsk är en klassiker. Här är Paolo Robertos recept på lammlår som han fyller med prosciutto och kryddor. Hacka och stek fyllningen och lägg den på köttet och vik ihop.

Cosciotto d’agnello ripieno

Fylld stek av lammlår

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 lammlår, ca 1,3 kg urbenat (be affären bena ur)
  • Fyllning

  • 100 g lammfärs
  • 2 zucchini
  • 2 bladselleristjälkar
  • 3 färska lökar, med blast
  • 1 morot
  • olivolja
  • 4 dl smulat dagsgammalt bröd
  • 2 msk olivolja
  • 150 g prosciutto crudo, lufttorkad italiensk skinka, skuren i små bitar
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 ägg
  • 1.5 dl parmesanost
  • salt och svartpeppar
  • olivolja
  • färsk rosmarin
  • hushållssnöre

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM