Sötpotatisfalafel med parmesan, lime och mynta
Foto: Åsa Liffner
Sötpotatisfalafel med parmesan, lime och mynta

Sötpotatisfalafel med parmesan, lime och mynta

3 (2 röster)

Recept

Servera den här frasiga falafeln till en sallad med färska örter och oliver, hummus eller en god yoghurtsås.

Recept från boken Yogamat av Cecilia Davidsson (Semic förlag).

Sötpotatisfalafel med parmesan lime och mynta

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 0.5 dl parmesan, riven
  • 2 dl quinoa, kokt
  • 3 dl bakad sötpotatis
  • 10 g mynta
  • 2 msk tahinichia, se recept nedan
  • 0.5 röd chili, eller 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 msk rivet limeskal
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 msk avokadoolja, eller olivolja
  • svartpeppar

Gör så här

Av: Elisa Amorelli

Recept tahinichia:

  • 2 msk ljus tahini

  • 4 dl vatten

  • 1 krm vaniljpulver

  • 1 nypa havssalt

  • 1 urkärnad medjooldadel

  • 3 msk chiafrön

Gör så här: Mixa tahini med vatten, vanilj, salt och dadel i en blender. Häll tahinimjölken i en glasburk och vispa ner chiafröna. Låt svälla i cirka 30 minuter.

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MAT & DRYCK