Sötpotatisfalafel med parmesan, lime och mynta
Servera den här frasiga falafeln till en sallad med färska örter och oliver, hummus eller en god yoghurtsås.
Recept från boken Yogamat av Cecilia Davidsson (Semic förlag).
Sötpotatisfalafel med parmesan lime och mynta
Ingredienser
- 0.5 dl parmesan, riven
- 2 dl quinoa, kokt
- 3 dl bakad sötpotatis
- 10 g mynta
- 2 msk tahinichia, se recept nedan
- 0.5 röd chili, eller 0.5 tsk chiliflakes
- 1 msk rivet limeskal
- 1 msk fiberhusk
- 1 tsk örtsalt
- 1 msk avokadoolja, eller olivolja
- svartpeppar
Gör så här
Recept tahinichia:
- 2 msk ljus tahini
- 4 dl vatten
- 1 krm vaniljpulver
- 1 nypa havssalt
- 1 urkärnad medjooldadel
- 3 msk chiafrön
Gör så här: Mixa tahini med vatten, vanilj, salt och dadel i en blender. Häll tahinimjölken i en glasburk och vispa ner chiafröna. Låt svälla i cirka 30 minuter.
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Spenat och valnötsrisoni med kyckling





45 min
Ravioli all’uovo – Lotta Lundgrens recept





1 h 30 min
Pasta rosso – familjens favorit





30 min
Tonfisklasagne med krämig ostsås





50 min
Majrova med brynt smör





40 min
Räkpasta med parmesan





20 min
Sötpotatistortilla med mynta och fårost





1 h 15 min
Tareq Taylors goda chicken nuggets





1 h
Kycklinggryta med soltorkade tomater





45 min
Koka ris – så blir det helt perfekt
Sveriges godaste macka
Fiskburgare med krämig räksås





1 h
Kocken Cecilia: Så gör du yoga i köket
Fylld falukorv i ugn – två goda recept





1 h
Lyxa till fylld färdigpasta snabbt och lätt

Blomkålsburgare med smak av parmesan





20 min

Trasig pasta – vardagsvariant på lasagne





40 min
Frida Lund: Så lyckas du med en digital cookalong
Krämig äggröra med extra smak





10 min

Pasta med kronärtskockor och mandlar





20 min

Jordnötsnudlar med gurka och mynta





25 min

Polpette al sugo di pomodoro!





45 min
Karamelliserad lökkräm med parmesan
45 min
Valnöt- och svampragu




