Restaurang under vattnet öppnar i Norge

Restaurang Under – Norges första restaurang under vatten

Av: 

Nina Kindbro

Norges första undervattensrestaurang med cool utsikt.
Norges första undervattensrestaurang med cool utsikt.

Norge

Maten, arkitekturen och utsikten – det är tre anledningar att besöka nyöppnade undervattensrestaurangen Under i Sprangereid i Lindesnes, Norge.

Som ett skepp sänkt till hälften balanserar restaurang Under på de grå berghällarna rakt ner i Nordsjöns vågor vid Norges sydligaste spets. Restaurangen, ritad av arkitektbyrån Snöhetta, som öppnar nu i mars är världens största undervattensrestaurang.

Restaurangen har plats för 40 gäster men vill man boka bord får man vara på hugget.

– Vi har fått in 7 500 individuella reservationer. Vi har öppet för bokning från maj till september och redan nu är nästan allt fullbokat. 1 april öppnar bokningen för oktober och då måste folk vara snabba, platserna försvinner direkt, säger Gaute Ubostad till Godt.no, som tillsammans med sin bror Stig Ubostad är initiativtagare till undervattensrestaurangen.

Den danske kocken Nicolai Ellitsgaard Pedersen är kökschef och menyn ska innehålla nordisk mat med smaker av norska Sörlandet.

– Vi ska försöka visa på mångfalden här på Sörlandet. Själv tycker jag så klart att maten är jättegod och vi har skyhöga ambitioner för den här restaurangen, säger Pedersen till Godt.no. Det är många som tror att det är en ren fisk- och skaldjursrestaurang men det är det inte. Vi vill servera många olika råvaror från området runt Lindesnes.

Bröderna Ubostad hoppas på att de som kommer hit framförallt kommer för maten men också för att titta på den unika arkitekturen och inte minst den annorlunda utsikten.

ANNONS

Skaffa världens smartaste trådlösa stek- och grilltermometer på Cervera och få perfekt resultat varje gång.

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Norges första undervattensrestaurang ligger nära Norges sydligaste spets.
Restaurangen har plats för 40 gäster.
Utsikt över havsbotten.
Restaurangen har plats för 40 gäster
Under är ritad av arkitektbyrån Snöhetta.
Publisert:

LÄS VIDARE

Kåltaco – Årets rätt 2019

ÄMNEN I ARTIKELN

Norge

Hotell & restaurang

Resa | Norge

Mat & dryck

MER OM GODARE

Frantzén – en av världens bästa krogar

Pia driver krog i friggebod – fullbokat till september

Myllymäki fick pris för Årets krog

Guide till krogar på Gotland i sommar

Karim Rezaul – indisk mat i världsklass

Första löningshelgen – och tillbaka på krogen

Så blir stjärnkrögarens nya lyxkrog La Tour

Ny glans – eller stjärnfall för svenska krogar?

Vännerna blev kvar på krogen under corona

Mack-mecka på Sandhäxan

Bleck – uteservering vid Blecktornsparken

Stjärnkrögaren om nya Londonrestaurangen

”Det är galet att köpa fina produkter och kasta hälften”

Frantzéns krog Zén får tre stjärnor

Myllymäki plockar sin första Michelinstjärna

Expertens spaning – här är mattrenderna 2022

Skippade restaurangen – och blev klimatsmartare

Nya utmaningen: Råder stor personalbrist

Väntan är över Ikeas julbord är tillbaka

Så får du jobb inom restaurangbranschen

Supper - Stockholm, Åre, Visby

Michelinstjärnor delas ut LIVE på Aftonbladet

Inlagd ramslökskapris: ”Svingott till grillat”

Efter succén – nu drar stjärnkocken ny publik