Bakrecept

Minimala bakverk för maximal njutning

Små kakor kan ge stora upplevelser!

Efter julens överdåd passar det nu fint att njuta i lite mindre skala.

Minibiskvier, små macaroner och pyttiga champagnekakor – här hittar du recepten på de härliga bakverken!

Minichokladbiskvier

Foto: PER BJÖRN
Minichokladbiskvier

Fina små biskvier som går mycket bra att frysa om du vill förbereda inför festen. De små biskvierna är som konfekt och passar förstås utmärkt till kaffe på maten … eller med ett litet glas mörk rom.

Mini kakor med mörk choklad

Foto: Daniel Hertzell
Chocolate chip cookies med mörk choklad

Med det här receptet går det lätt att svänga ihop en hel plåt med kakor. De blir knapriga och är laddade med bitar av mörk choklad.

Champagnekakor med parmesanost

Foto: Daniel Hertzell
Champagnekakor med parmesanost

Förvånande blickar byts snart till glatt uppskattande när du bjuder på ”salta” kakor med parmesanost och paprika till ett glas champagne. En bubblande överraskning när något ska firas – eller som inledning på en god middag.

Makroner med hallonsmörkräm

Foto: Daniel Hertzell
Makroner med hallonsmörkräm

Det här är spröda, marängliknande kakor av fransk härkomst som helst ska ätas samma dag de bakas. Blir det några över kan de ligga på vänt i frysen.

Kaksnittar med kola och choklad

Foto: Daniel Hertzell
Kaksnittar med kola och choklad

Choklad och kola är en välkänd kombination. I de här enkla kaksnittarna smälter smakerna samman och blir som godaste godis. Ställ kakburken högt upp i skåpet, om du vill rädda några till nästa dag.

Text: Malin Söderström och Anna Sjögren
Foto: Daniel Hertzell

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Recept

LÄS OCKSÅ