Laga fisk i ugn från Sveriges bästa blogg

Publicerad:
Uppdaterad:
Torsk i ugn
Foto: Linnéa Seidel
Torsk i ugn

Torsk recept

Nu är det avgjort. Linnéa Seidel är bäst i Sverige.

Testa hennes populära fiskrecept på torsk i ugn från ”Linnéas Skafferi” – vinnare av Det Stora Matbloggspriset.

Nordens äldsta bloggpris har funnits i elva år. 2016 fick Linnea Seidel ta emot Det Stora Matbloggspriset för ”Linnéas Skafferi”, på mässan Sthlm Food & Wine i Älvsjö.

– Det är såklart himla roligt. Jag har bloggat i snart tio år och det känns som ett ganska fint 10-årsjubileum att få priset, säger Linnéa Seidel.

Vad är det då för innehåll som har gjort den 29-åriga Sala-bon så framgångsrik?

– Min matblogg speglar i stor utsträckning hur vi lever och äter i vår familj. Det är allt från fisk i ugn och härliga gröna smoothies, till vegetariska alternativ – och kött. Alla kan hitta något på min blogg, säger hon.

Det vegetariska trendar

Nedan hittar du hennes recept på just fisk i ugn, som är en av de populäraste rätterna på bloggen. Det som trendar nu är dock de vegetariska rätterna. Många försöker ha köttfria dagar i veckan, och bloggerskan konstaterar att man inte nödvändigtvis behöver använda tofu och sojakorv.

– Många recept är ju faktiskt vegetariska utan att man tänker på det, som pannkakor, säger Linnéa.

Nu livnär hon sig som matskribent, matstylist och matfotograf. Linnea anser att bilderna är A och O för att en blogg ska bli framgångsrik.

– I dag skulle jag säga att det nästan är det viktigaste för att bygga ett varumärke. Om jag går in på en matblogg och den har dåliga bilder så går jag ut igen, även om recepten är bra. Bilden är det första som ögat ser, och det sätter tonen på bloggen, säger hon.

Övriga pristagare

Matbloggspriset Bästa Foto tilldelades Diana Dontsova för hennes blogg ”By Diadonna”. Kategorin Folkets Val gick till Gustav Johansson från Kungsholmen. Hans blogg ”Jävligt gott” fick över 12 000 röster.

Matbloggsprisets Hedersutmärkelse tilldelades Linda Hörnfelt i Saltsjö-Boo, för ”Better Bloggers/ Influencers of Sweden”. Bästa Dryckesblogg hade Niklas Jörgensen från Lidingö, med ”Mad about Madeira”. Priset för Bästa Bak- och dessertblogg gick till Camilla Hamid från Huddinge, för ”My Kitchen Stories”. Här kan du läsa mer om pristagarna.

Torsk i ugn – receptet här

Foto: Linnéa Seidel
Torsk i ugn
Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM GODARE