Kycklingsoppa – enkelt, gott och värmande

Foto: Thinkstock
Kycklingsoppa med nudlar – mättar och värmer.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Kycklingsoppa – i många amerikanska filmer serveras kycklingsoppa om någon är förkyld. Om det fungerar vet vi inte men det är säkert gott med en värmande soppa när man känner sig hängig och inte har någon större matlust.

Kycklingsoppa

Antal: 4 portioner Förberedelsetid: 10 minuter Tillagningstid: 25 minuter

Ingredienser

  • 0,5 purjolök

  • 2 vitlöksklyftor

  • 2 morötter

  • 1 tsk sambal oelek

  • 1 bit ingefära, ca 3 cm

  • 1 msk olja

  • 1 tsk sesamolja

  • 2 l vatten

  • 2 grönsaksbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond

  • 4 kycklingfiléer eller en färdiggrillad kyckling

  • 4 port äggnudlar

Gör så här:

  1. Skiva purjolök fint och riv vitlöken.

  2. Skala och grovriv morötterna.

  3. Skala och hacka ingefäran i små bitar.

  4. Fräs purjolök, vitlök, morötter, ingefära och sambal oelek i oljan och sesamoljan i en stor kastrull ett par minuter.

  5. Tillsätt vattnet och smula i buljongtärningarna. Koka upp och låt sjuda cirka 15 minuter.

  6. Strimla kycklingen och lägg ner i buljongen, sjud ca 5 minuter. Eller dra isär köttet på den färdiggrillade kycklingen och lägg ner i soppan och värm några minuter.

  7. Lägg i nudlarna och låt koka med de sista minuterna. Se koktid på förpackningen.

  8. Servera nudelsoppan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Soppa

Recept