Tabbouleh – smakrik persiljesallad

5 (2 röster)

En klassisk persiljesallad med rötter från Mellanöstern

Foto: Thinkstock
Tabbouleh

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Tabbouleh är en fräsch bulgur- och persiljesallad med smak av citron och vitlök. Lättlagad och ett perfekt tillbehör till exempelvis kött eller kyckling.

Tabbouleh

Bulgur- och persiljesallad

Antal: 4 portioner Förberedelsetid: 15 minuter Tillagningstid: 10 minuter

Ingredienser:

  • ca 100 g bladpersilja

  • 1 dl bulgur

  • 1 gul lök

  • 3 tomater

  • 0,75 dl färskpressad citronjuice

  • 1 dl olivolja

  • 1 tsk salt

  • 2 krm peppar

Gör så här:

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.

  2. Finhacka bladen på persiljan. Skala och finhacka löken. Tärna tomaterna.

  3. Blanda bulgur med alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

ARTIKELN HANDLAR OM