Mandelmassa – enkelt och väldigt gott
Hemgjord mandelmassa är enkelt att göra själv – och blir så mycket godare! Allt du behöver är mandlar, florsocker och vatten.
Ett tips är att göra en batch och ha i kylen hela semmelsäsongen.
- En portion motsvarar 100 gram mandelmassa.
Mandelmassa
Ingredienser
- 75 g sötmandel
- 4 bittermandlar
- 3 dl florsocker
- 1.5 msk vatten
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Semmeldagen – här är dom populäraste
Saffransbullar med mandelmassa





1 h 30 min
Lyxiga saffransbullar med mandelmassa





2 h
Krusbärspaj med kardemumma och mandelmassa





1 h
Pizzasemlor





1 h 30 min
Så gör du goda lyxsemlan





20 min
Catalaner med hallonsylt och glasyr





1 h 30 min
Fyllda lussesemlor – fantastiskt goda





2 h
Snabba goda semlor





30 min
Så bakar du Tareq Taylors goda minisemlor





2 h
Prinsesstårta – så bakar du steg för steg





1 h
Semlor i långpanna – många och goda





2 h
Jordgubbstårta med citronfyllning





2 h
Rabarberkaka med mandel





1 h
Hallonpaj med mandel





40 min
Vaniljkräm





40 min
Lyxig pannkakstårta med choklad och hallon





1 h
Saffranskrans – godast till adventsfikat





2 h
Så gör du egna supergoda tortillabröd





15 min
Ladda för kanelbullens dag
Mug cake – baka kaka i kopp





10 min
Hjärtformade kanel och kardemummabullar





1 h 45 min
Banoffee paj – recept på god bananpaj





40 min
Macarons – så lyckas du med kakorna





2 h