Tonfisksallad med borlottibönor.
Tonfisksallad med borlottibönor.

Tonfisksallad med matiga bönor

4,2 (10 röster)

Recept

Tonfisksallad – bjud på en matig och god sallad med tonfisk, tomat och borlottibönor. Passar lika bra till lunchen som på picknicken. En vinägrett ger extra sting och lyfter smakerna.

Tonfisksallad

  • Ingredienser

  • 0.5 stånd romansallad, eller isbergssallad eller blandsallad
  • 3 tomater
  • 1 lök, röd, liten
  • 400 g borlottibönor
  • 150 g tonfisk i olja, avrunnen

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Vinägrett – en riktig all around dressing

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Salladsrecept

Lunchrecept

MER OM GODARE

Bästa tipsen för sommarlunch och picknick

Auberginehalvor med tomater och knaprigt bröd

Siciliansk grönsakspytt caponata

Popcorn i kastrull – knepen som gör dem extra goda

10 min

Freakshake – ju mer desto bättre

15 min

Kocken: En god sås kan du briljera med

Kaffe Dalgona – så gör du sydkoreanska trenddrycken

15 min

Kokosbollar – snabbt och enkelt att baka

20 min

Såsen som räddar din grillsommar

2 h

Ramadam – maten under fastemånaden

Blomkålsris – så enkelt gör du det själv

10 min

Morotsbiffar med sötpotatis och fetaost

30 min

Olivburgare med persiljemos

45 min

Maklouba – festfin uppochner rätt –

1 h

Varma päron med ost

20 min

Jackfruit – så gör du den goda burgaren

1 h 50 min

Tofubiffar med havsbris

30 min

Tempehwraps med läckra smaker

45 min

Shortbread – spröda små godingar

40 min

Moussetårta av hallon och choklad på brownie

Mormor Margits midsommartårta

2 h

Biscotti – italienska mandelskorpor

1 h 45 min

Så lyckas du med din tårtbotten

45 min

Glasstårta med jordgubbar

1 h