Filodegspaj med cream cheese och spenatfyllning

Foto: Eva Hildén

Filodegspaj med cream cheese och spenatfyllning

4,1 (15 röster)

Middagstips

Filodegspaj är kul att göra och den blir väldigt frasig och läcker. Här är den fylld med en cream cheese och spenat. Servera gärna med ugnsrostade tomater. Recept ur Lena Söderströms kokbok Pajer.

Filodegspaj med cream cheese och spenatfyllning

  • Ingredienser

  • 1 förpackning filodeg
  • 400 g babyspenat
  • 1 msk olivolja
  • 1 knippe salladslök
  • 1 dl örter, finhackade, t ex dill, persilja, körvel, basilika
  • 200 g cream cheese, t ex philadelphia
  • 0.5 citron, finstrimlat skal
  • 0.5 citron, pressade saften
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 st chilipeppar
  • 3 ägg
  • 100 g fetaost, smulad
  • 50 smör , smält
  • 6 filodegsark
  • Till garnering och servering

  • ingen rostade cocktaltomater, se recept nedan

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Baka paj med Lena Söderströms goda recept

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Pajrecept

Vegetarisk mat

MER OM GODARE

Tonfisklasagne med krämig ostsås

50 min

Bullfest! Kardemumma, choklad och sprinklebuns

Veckans helgtips: Krämig pasta med kyckling

30 min