Läckra kladdkakor och ljuvliga cheesecakes

Foto: Eva Hildén
Äppelkladdkaka, Halloncheesecake à la Charlotte Russe och Frozen baileys- och vitchoklad cheesecake.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Kladdkaka och cheesecake – lättbakade och fantastisk goda recept ur Lena Söderströms nya bok Cheesecakes och kladdkakor. Här fem riktigt läckra varianter av favoriterna som tar dem till en helt ny nivå. Tillsätt lite Baileys, klä kakan med rulltårta, riv i äpplen eller toppa med ljuvlig chokladsmörkräm och blåbär.

Tänk att få baka och inte minst provsmaka sig igenom mängder av smaskiga bakverk.

Lena Söderström bakade en hel sommar för att göra nya boken Cheesecakes och kladdkakor.

– Min familj, mina vänner och min fotograf Eva ställde upp –inte utan förtjusning – och provsmakade och bedömde allt som serverades till kaffet i bersån, efter grillmiddagarna, på midsommarbuffén, till saftkalasen.

I boken finns recept på bland annat chokladkladdkakor, vita kladdkakor, kladdkaketårtor, frozen cheesecakes, cheesecakes med frukt och bär och en hel del trendiga salta & söta varianter med Nutella, amerikanskt godis och jordnötssmör.

Foto: Camilla Lindqvist
Lena Söderström med sin nya bok Cheesecakes och kladdkakor.

Här är fem recept ur Cheesecakes och kladdkakor

Foto: Eva Hildén
Nötkladdkaka
Foto: Eva Hildén
Halloncheesecake med rulltårtstäcke.
Foto: Eva Hildén
Vit chokladcheesecake med baileys
Foto: Eva Hildén
Cheesecaketårta med vit choklad och hallon
Foto: Eva Hildén
Äppelkladdkaka
ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Recept

Kladdkaka

Bakning