Foto: Per Björn
Pumpasoppa med ingefära och kokos

Pumpasoppa med ingefära och kokos

5 (1 röst)

Den vackert gula pumpasoppan får mustig smak och thailändsk touche av kokosmjölk och ingefära. Kycklingspett som tillbehör gör soppan matig.

Ett recept av Sara Bergfors

Pumpasoppa med ingefära och kokos

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 700 g pumpakött, i bitar (du behöver en pumpa på ca 1 kg)
  • 1 gul lök
  • 1 msk matolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk ingefära, färsk
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 6 dl vatten
  • 2 buljongtärningar, höns eller grönsaks
  • 1 lime
  • salt och svartpeppar
  • Kycklingspett

  • 300 g kycklingfilé
  • salt, gärna flingsalt
  • svartpeppar
  • matolja
  • 8 träspett

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Soppa

Lunch