Foto: Eva Hildén
Italienska biffar med kall bearnaise

Italienska biffar med kall bearnaise

3 (35 röster)

Italienska biffar med bea – en riktig brakmiddag som imponera på de flesta, vegetarianer som köttätare. Formbar färs används precis om vanlig köttfärs; krydda, forma och stek. Recept ur Mattias Kristianssons nya kokbok Vego snabbt och enkelt.

Italienska biffar med kall bearnaise

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 600 g sojafärs, formbar
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 5 soltorkade tomater, finhackade
  • 0.5 kruka basilika, finhackade blad
  • 2 msk pinjenötter, rostade
  • salt och svartpeppar
  • Tomat- och löksallad

  • 400 g tomater, blandade färger
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • Kall bearnaise

  • 2 dl naturell yoghurt, t ex av soja eller havre
  • 2 msk majonnäs, t ex äggfri
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk dragon, torkad
  • 2 tsk körvel, torkad
  • 0.5 krm gurkmeja, för färg
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar
  • Till servering

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM