Italienska biffar med kall bearnaise
Italienska biffar med bea – en riktig brakmiddag som imponera på de flesta. Formbar färs används precis om vanlig köttfärs; krydda, forma och stek. Recept ur Mattias Kristianssons kokbok ”Vego snabbt och enkelt”.
Italienska biffar med kall bearnaise
Ingredienser
- 600 g sojafärs, formbar
- 1 rödlök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 5 soltorkade tomater, finhackade
- 0.5 kruka basilika, finhackade blad
- 2 msk pinjenötter, rostade
- salt och svartpeppar
Tomat- och löksallad
- 400 g tomater, blandade färger
- 1 rödlök, finhackad
- 1 schalottenlök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
- 0.5 citron, pressad saft
- 1 lime, pressad saft
- 2 msk persilja, finhackad
- 2 msk olivolja
- salt och svartpeppar
Kall bearnaise
- 2 dl naturell yoghurt, t ex av soja eller havre
- 2 msk majonnäs, t ex äggfri
- 1 schalottenlök, finhackad
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 2 tsk dragon, torkad
- 2 tsk körvel, torkad
- 0.5 krm gurkmeja, för färg
- 0.5 tsk salt
- svartpeppar
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Vegansk pannbiff med lök






Krämig vegansk viltpanna
20 min

Vegansk burgare med en ”jävligt god dressing”





45 min

Klassisk amerikansk burgare med vegofärs

Toscansk panzanella-sallad





20 min
”Om 50 år äter vi inget kött i Sverige”

Braised sticky tofu





35 min

Fattiga riddare med bärkompott





25 min

Kryddstekt blomkål

Pasta Carbonara – det veganska receptet





50 min

Så lagar du Årets rätt: Torskbiffar!

Smaka på världens maträtter – i ditt eget kök
Sportstjärnorna om maten för att prestera på topp: Slår hål på myten

Fixa maten med en tunn plånbok
Så blir du halvvego och hjälper klimatet

Nya topplistan: Här är svenskarnas favoriter

Därför är viltkött så klimatsmart

Vilt – det matsmarta köttalternativet
Skolan som har årets bästa klimatkök

Här är Årets rätt 2020
Så äter svenskarna – nu och i framtiden

Så enkelt blir du en vardagsvegetarian

Malin Mendels indiska mat
