helskärm Stekt hälleflundra med blomkålskräm Foto: David Back Stekt hälleflundra med blomkålskräm Servera den goda hälleflundran med blomkålskräm, citruslök och brynt ingefära- och sojasmör. – Om jag måste välja ut den godaste varmrätten i hela boken så blir det denna hälleflundra, säger Mattias Larsson. Recept ur nya kokboken ”Lättlagade helgmenyer”.
Stekt hälleflundra med blomkålskräm 1 tim
1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 8 portioner 10 portioner 12 portioner
Citruslök 1 lök, gul 0.75 dl citronjuice, färskpressad 0.5 dl strösocker blomkålskräm 350 g blomkål 1 dl mjölk 1 dl vispgrädde Brynt ingefära- och sojasmör 125 g smör 2 msk ingefära, finhackad 2 msk soja, kikkoman eller annan japansk soja 200 g gurka salt fisk 4 bitar hälleflundrafilé, á 170 g smör Topping 2 salladslökar Kockens smarta tips som underlättar matlagningen Preppa dagen före: Blomkålskrämen. Citruslöken. Innan gästerna kommer: Bryn smöret. Strimla salladslöken. Strax före servering: Stek fisken och gurkan. Värm upp blomkålskrämen och smöret. Larsson, Mattias
Lättlagade helgmenyer
249,00 kr
Läs mer