Tofuklämmor – lätt att göra i förväg.
Tofuklämmor – lätt att göra i förväg.

Tofuklämmor

4,5 (2 röster)

Matsmarta onsdag

Tofuklämma i stället för renklämma? Absolut! Riv tofun på den grova sidan av ett rivjärn och blanda med bönor, liquid smoke, pepparrot och citronsaft. Gott!

Recept från boken ”Vego i världsklass”, av Linda Bakkman, Gustav Johansson och Anna Richert.

Tofuklämmor

  • Ingredienser

  • 230 g tofu, rökt
  • 2 salladslökar
  • 380 g vita bönor, stora
  • 1 krm liquid smoke
  • 4 msk pepparrot, på tub
  • 0.5 citron, saften
  • 50 g rucola
  • 2 msk vatten
  • salt och svartpeppar
  • 6 tunnbröd, mjuka

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Grönkålstabbouleh med tempehkebab och bönkräm

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Vegetarisk mat

Klimatsmart mat

MER OM GODARE

Matbloggaren: Låt köttet bli en krydda

Tomatsoppa på färska tomater med burrata, citronolja och timjan

1 h

Knepen: Så får du barnen att älska grönsaker

Sportstjärnorna om maten för att prestera på topp: Slår hål på myten

Grönkålstabbouleh med tempehkebab och bönkräm

1 h 20 min

Så äter svenskarna – nu och i framtiden

Stjärnbagaren: Matsystemet är trasigt

Ny undersökning: Varannan vill ändra sina matvanor

Baka gyllene chouquettes

45 min

Bönburgare med grönärtsguacamole och sötpotatispommes

2 h

Fatteh med kikärtor och yoghurtdipp med sting

15 min

Salted caramel freak-shake

15 min

Dinoburgare som man blir stark av

1 h

Palak Paneer med matvetesallad

1 h

Granolabar med hasselnötter och torkad frukt

1 h 30 min

Årets kock-finalisterna: Därför ska du äta hållbart

Eko-bonden: ’Finns inga veganska ekosystem’

Vegansk bouillabaisse

1 h 30 min

Grön soppa med gräddmoln

40 min

”Om 50 år äter vi inget kött i Sverige”

Köttfri spaghetti och köttfärssås

1 h

Raggmunkar med fejkon

45 min

Stjärnkocken: ”Ett maskätet äpple är ett friskt äpple”

Köksmästaren Florencia: Vi slänger ingen mat