Tofuklämmor
Tofuklämma i stället för renklämma? Absolut! Riv tofun på den grova sidan av ett rivjärn och blanda med bönor, liquid smoke, pepparrot och citronsaft. Gott!
Recept från boken ”Vego i världsklass”, av Linda Bakkman, Gustav Johansson och Anna Richert.
Tofuklämmor
Ingredienser
- 230 g tofu, rökt
- 2 salladslökar
- 380 g vita bönor, stora
- 1 krm liquid smoke
- 4 msk pepparrot, på tub
- 0.5 citron, saften
- 50 g rucola
- 2 msk vatten
- salt och svartpeppar
- 6 tunnbröd, mjuka
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Matbloggaren: Låt köttet bli en krydda
Tomatsoppa på färska tomater med burrata, citronolja och timjan





1 h
Knepen: Så får du barnen att älska grönsaker
Sportstjärnorna om maten för att prestera på topp: Slår hål på myten
Grönkålstabbouleh med tempehkebab och bönkräm





1 h 20 min
Så äter svenskarna – nu och i framtiden
Stjärnbagaren: Matsystemet är trasigt
Ny undersökning: Varannan vill ändra sina matvanor
Baka gyllene chouquettes





45 min
Bönburgare med grönärtsguacamole och sötpotatispommes





2 h
Fatteh med kikärtor och yoghurtdipp med sting





15 min
Salted caramel freak-shake





15 min
Dinoburgare som man blir stark av





1 h
Palak Paneer med matvetesallad





1 h
Granolabar med hasselnötter och torkad frukt





1 h 30 min
Årets kock-finalisterna: Därför ska du äta hållbart
Eko-bonden: ’Finns inga veganska ekosystem’
Vegansk bouillabaisse





1 h 30 min
Grön soppa med gräddmoln





40 min
”Om 50 år äter vi inget kött i Sverige”
Köttfri spaghetti och köttfärssås





1 h
Raggmunkar med fejkon





45 min