Kronhjort med dill och pumpapuré
Låt köttet puttra länge tills det är riktigt mört. Den lena pumpapurén blir pricken över i.
Recepten är hämtade ur Anders Levéns kokbok ”Laga vilt” (Semic).
Kronhjort med dill och pumpa
Ingredienser
- 800 g bog, av kronhjortskalv
- 1 morot
- 1 lök
- 1 bit selleri
- 0.5 purjolök
- 10 vitpepparkorn
- 3 lagerblad
- salt
- 2 dl dill, skuren
- 50 g smör
Pumpapuré
- 1 butternutpumpa
- 2 tsk färsk ingefära
- 1 msk ättika
- 4 limeblad, färska eller torkade
- 100 g smör, till purén
- vitpeppar, malen
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Grillad gravlax med pak choi och örtagårdssås





30 min

Fänkålssallad med hasselnötter och smörstekta syrliga äpplen





45 min

Så lagar du Årets rätt: Torskbiffar!

Purjokräm med laxstrimlor och krutonger





45 min

Tinas potatissallad med spenat och ostronvinägrett

Här är Årets rätt 2020

Linguine med tomater, aubergine och pistagenötter
Så tar du vara på resterna – goda recept

Bjud på godaste vegomaten i midsommar

Tarte flambée med fänkål och ricotta
Tareq Taylor: Så enkelt att laga gott av julens rester

Saffransrisotto med ljumma tomater och krispig fänkål





30 min

Bakad fläsksida med gran och sommargrönt

Vilt – det matsmarta köttalternativet

Smarta sista minuten-tipsen till julbordet

Veganskt mat – direkt på grillen

”Det är galet att köpa fina produkter och kasta hälften”

Så lagar stjärnkocken den smarta thaimaten

Gjorde lyxig glass på rostad äppelskrutt

Snabbt, enkelt – och jättegott!

Här ger Gustav Leonhardt vilda tips

Vego i världsklass – för en billig peng

Mikael hade 150 ton grönkål – startade kålrusning: "Otroligt"
