ÄNTLIGEN VARDAG! PRESENTERAS AV

Så fixar du enkla och jättegoda lunchlådan

avAftonbladet

Broccolibulgur – en perfekt och jättegod lunchlåda. Den här rätten fixar du ihop snabbt mellan jobbet och kvällsaktiviteterna. Smakrik bulgursallad med broccoli toppad med en läcker creme smaksatt med soltorkade tomater och fetaost.

Broccolibulgur med tomater, fetaost- och soltorkad tomatcreme och rostade solroskärnor

  • 3 dl bulgur

  • 2 msk strimlad mynta

  • 2 msk pressad citron

  • 2 msk olivolja

  • 300 g broccoli

  • 75 g småbladig sallad

Till servering:

  • 2 dl fetaost- och soltorkad tomat-crème fraiche

  • ½ dl rostade solroskärnor

  • 75 g fetaost

Gör så här:

  1. Koka bulguren enligt anvisningen på förpackningen. Kyl därefter ner den.

  2. Skala broccolistammen och hyvla hela broccolin på en mandolin alternativ riv den grovt på ett rivjärn.

  3. Blanda bulguren med broccolin, salladsbladen, myntan, citronjuicen och olivoljan. 

  4. Servera med crème fraichen och toppa med solroskärnorna och lite mer fetaost om ni önskar.

ARTIKELN HANDLAR OM