Foto: Erica Wessman
Läcker hallongranité med vaniljkräm och maräng.

Hallongranité med vaniljkräm och maräng

5 (2 röster)

Hallongranité med vaniljkräm och maräng. Kan det bli en godare efterrätt?
Recept från Paul Svenssons och Christofer Ekmans nya kokbok ”Rädda maten!” (Bonnier fakta). 

Hallongranité med vaniljkräm och maräng

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 dl hallon, färska eller frysta
  • 1.5 dl strösocker
  • Crème pâtissière

  • 500 g mjölk
  • 120 g äggula
  • 100 g strösocker
  • 40 g majsstärkelse
  • 25 g smör
  • Maräng

  • 1 dl äggvita
  • 90 g strösocker
  • 100 g florsocker
  • Till servering

  • maräng
  • 100 g frysta hallon
  • olivolja

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM