Hallongranité med vaniljkräm och maräng
Hallongranité med vaniljkräm och maräng. Kan det bli en godare efterrätt?
Recept från Paul Svenssons och Christofer Ekmans nya kokbok ”Rädda maten!” (Bonnier fakta).
Hallongranité med vaniljkräm och maräng
Ingredienser
- 1 dl hallon, färska eller frysta
- 1.5 dl strösocker
Crème pâtissière
- 500 g mjölk
- 120 g äggula
- 100 g strösocker
- 40 g majsstärkelse
- 25 g smör
Maräng
- 1 dl äggvita
- 90 g strösocker
- 100 g florsocker
Till servering
- maräng
- 100 g frysta hallon
- olivolja
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Bakad kålrot med vitlöksbröd, hollandaise och salami





1 h
Bäst före-datum och sista förbrukningsdag – här är skillnaden
Kan man äta nio år gammal saltgurka?
Så länge håller äggen: ”Bäst före-datumet är helt fel”
Prisas för lag mot matsvinn – nu vill han få med hela EU
7 smarta tips: Så kan du rädda småresterna
Potatistortilla med picklad svamp, grillad gräddfil och kronärtskocka





2 h
Martin Moses guide till den perfekta pluggen
Så gott smakar mat efter bäst-före-datum
Vaniljkräm





40 min
Tarteletter med vaniljkräm och färska hallon





1 h 30 min
Vaniljbullar med hemkokt vaniljkräm





2 h 30 min
Solskensbullar – fyllda med vaniljkräm





2 h
Hallontarte – vaniljfyllning och syrliga hallon





2 h
Rabarberpaj med marängtäcke





1 h 25 min
Chokladmaränger – läckert söta och sega





1 h 30 min
Hallonkladdkaka med lemon curd och maräng





1 h 30 min
Juliga marängdekorationer





4 h
Så gör du julens sötaste dekoration





3 h 30 min

Magiska brownies lyser upp i mörkret
Kolapaj med marängtopp





1 h 30 min
Napoleonbakelse – en riktig kondisklassikern





Italiensk mandeltårta





1 h 30 min
Glace au four





1 h