Läcker hallongranité med vaniljkräm och maräng.
Läcker hallongranité med vaniljkräm och maräng.

Hallongranité med vaniljkräm och maräng

5 (3 röster)

Matsmarta onsdag: Bäst före

Hallongranité med vaniljkräm och maräng. Kan det bli en godare efterrätt?
Recept från Paul Svenssons och Christofer Ekmans nya kokbok ”Rädda maten!” (Bonnier fakta).

Hallongranité med vaniljkräm och maräng

  • Ingredienser

  • 1 dl hallon, färska eller frysta
  • 1.5 dl strösocker
  • Crème pâtissière

  • 500 g mjölk
  • 120 g äggula
  • 100 g strösocker
  • 40 g majsstärkelse
  • 25 g smör
  • Maräng

  • 1 dl äggvita
  • 90 g strösocker
  • 100 g florsocker
  • Till servering

  • maräng
  • 100 g frysta hallon
  • olivolja

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Paul Svenssons tips: Så räddar du maten

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag: Bäst före

Recept

Klimatsmart mat

Efterrätt

Paul Svensson

MER OM GODARE

Bakad kålrot med vitlöksbröd, hollandaise och salami

1 h

Bäst före-datum och sista förbrukningsdag – här är skillnaden

Kan man äta nio år gammal saltgurka?

Så länge håller äggen: ”Bäst före-datumet är helt fel”

Prisas för lag mot matsvinn – nu vill han få med hela EU

7 smarta tips: Så kan du rädda småresterna

Potatistortilla med picklad svamp, grillad gräddfil och kronärtskocka

2 h

Martin Moses guide till den perfekta pluggen

Så gott smakar mat efter bäst-före-datum

Vaniljkräm

40 min

Tarteletter med vaniljkräm och färska hallon

1 h 30 min

Vaniljbullar med hemkokt vaniljkräm

2 h 30 min

Solskensbullar – fyllda med vaniljkräm

2 h

Hallontarte – vaniljfyllning och syrliga hallon

2 h

Rabarberpaj med marängtäcke

1 h 25 min

Chokladmaränger – läckert söta och sega

1 h 30 min

Hallonkladdkaka med lemon curd och maräng

1 h 30 min

Juliga marängdekorationer

4 h

Så gör du julens sötaste dekoration

3 h 30 min

Magiska brownies lyser upp i mörkret

Kolapaj med marängtopp

1 h 30 min

Napoleonbakelse – en riktig kondisklassikern

Italiensk mandeltårta

1 h 30 min

Glace au four

1 h