Brisket serverat med majsbröd

Foto: BJÖRN LINDAHL

Majsbröd med honungssmör

3,3 (6 röster)

Bakrecept

Majsbröd eller corn bread är en riktig klassiker på amerikanska middagsbord.
Servera med ett smarrigt honungssmör.
Recept från restaurang Low and slow.

Majsbröd med honungssmör

  • Ingredienser

  • 2.5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1.5 tsk citron
  • 160 ml socker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2.5 dl majsmjöl
  • 2.5 dl mjöl
  • 2 msk polenta, grov
  • 120 g smör
  • Honungssmör

  • 250 g smör
  • 0.5 dl honung
  • tsk flingsalt

Gör så här

Av: 

Clara Öhrn

LÄS VIDARE

Recept - Rökta revbensspjäll som tillagas på grillen

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Amerikansk mat

Bröd recept

Tillbehör mat

MER OM GODARE

Majsbröd – gott, mjukt och saftigt

30 min

Knäckig rabarber- och jordgubbspaj

1 h

Slät vetebulle – urbullen

1 h 20 min