
Natur & Kultur
Ägg
288,00 kr
Läs mer
Hallå där... ... Tove Nilsson, författare till boken ”Ägg”. Vilket är ditt bästa tips för att få det kokta frukostägget att bli lagom fast, med så där lite krämig gula?
– Jag förvarar äggen i rumstemperatur inte i kyl. Vattnet ska koka upp innan äggen åker ned i kastrullen och sen sätter jag klockan på 7 minuter om det är ett normalstort ägg. Då brukar det bli bra! Men det är så många variabler som spelar in, storleken på ägget, höjden på var man befinner sig etcetera. Man måste lära känna sin miljö innan man kan brösta upp sig och påstå att man kan koka det perfekta ägget.
– Jag har bästa tipset. Knäck ägget i en blandning av vatten och ättika i en liten bunke. Låt ligga någon minut. Syran i ättikan gör att äggvitan bildar en hinna och liksom stänger in ägget i hinnan. Stjälp sedan i ägget tillsammans med vätskan i kokande vatten. Då kommer ägget hålla ihop och bli fint!
– Gubbröra är ett måste och lerpottasill med brynt smör! Vi firar alltid i vårt hus i Skåne, grillar lamm och letar ägg i trädgården.
– Fransk omelett.
– Oj. Tror att det måste vara sommarvarma hjortron uppe i fjällen.
– Oj, hahaha. Eftersom äggula ofta rinner sakta ned över en perfekt macka kanske det skulle vara nåt soul-sliskigt och lite långsamt.
– Jag vill tillbaka till Colombia någon gång till i livet. Äta kokosris och nygrillad fisk på en karibisk ö.
– Bara köket är snyggt och doftar härligt så är jag nöjd.
Natur & Kultur
Ägg
288,00 kr
Läs mer
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Artikeln innehåller annonslänkar
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Artikeln innehåller annonslänkar