Foto: Frida Wismar
Gör som Sveriges Mästerkock 2021 Christin Kashou, använd den goda kålrabbin till söta blommor.
Ingefärspicklade kålrabbiblommor
4,2 (37 röster)
Recept
I finalen till Sveriges Mästerkock 2021 bjöd vinnaren Christin Kashou på fantastiska ingefärspicklade Kålrabbiblommor. Här delar hon med sig av receptet.
– Den har blivit som min signatur – jag serverar den alltid när det är middagsbjudning hemma hos mig. Den är enkel och går snabbt att göra i mängder, säger hon.
Ingefärspicklade kålrabbiblommor
Ingredienser
- 1 kålrabbi
- 10 cm färsk ingefära
- 1 dl ättikssprit, 12 %
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
Wasabikräm
- 100 g färskost, t ex philadelphia
- 2 tsk wasabi
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
Gör så här
Laddar ...
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Yuzuglass med mandelflarn – recept av Christin Kashou
4 h
Korean fried chicken – recept av Sveriges Mästerkock Christin Kashou
1 h
Tapasfest med Markiz
2 h
Sofias superpasta
1 h 15 min
Rödspätta med saffranssås och smörslungad potatis
45 min
Sofia tipsar om nya smaker till helgen
Vad ska du äta i helgen? Fråga Filip Poon
Tricket som tar kryddorna till en ny nivå
Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt
Vanliga missen många gör när de steker
Så gör du en supersnabb kålsallad
30 min
Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan
Smarta knepet när du saltat maten för mycket
Filip Poon: Så startar du en matkanal på Youtube
Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott
Därför ska du aldrig riva vitlök
Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen
Så gör du tomatsalsan som passar till allt
Superenkel middag: Laga allt i en gryta
1 h 10 min
Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk
Lyxa till maten med smörslungad potatis
Flankstek med ugnsbakad blomkål
1 h 15 min
Den perfekta dippsåsen – bara tre ingredienser
Christin Kashou om vinsten: ”Extremt känslosamt”
Yuzuglass med mandelflarn – recept av Christin Kashou
4 h
Korean fried chicken – recept av Sveriges Mästerkock Christin Kashou
1 h
Tapasfest med Markiz
2 h
Sofias superpasta
1 h 15 min
Rödspätta med saffranssås och smörslungad potatis
45 min
Sofia tipsar om nya smaker till helgen
Vad ska du äta i helgen? Fråga Filip Poon
Tricket som tar kryddorna till en ny nivå
Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt
Vanliga missen många gör när de steker
Så gör du en supersnabb kålsallad
30 min
Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan
Smarta knepet när du saltat maten för mycket
Filip Poon: Så startar du en matkanal på Youtube
Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott
Därför ska du aldrig riva vitlök
Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen
Så gör du tomatsalsan som passar till allt
Superenkel middag: Laga allt i en gryta
1 h 10 min
Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk
Lyxa till maten med smörslungad potatis
Flankstek med ugnsbakad blomkål
1 h 15 min