Frasvåfflor serverade med vispad grädde och sylt.
Frasvåfflor serverade med vispad grädde och sylt.

Frasvåfflor – så blir de helt perfekta

3,2 (216 röster)

Frasvåfflor – klassiskt frasiga och så goda.

– De här är gjorda efter konstens alla regler med vispad grädde och kolsyrat vatten i smeten så de blir perfekt frasiga, säger Emma Brink Rask.

Den 25 mars är det våffeldagen, så bara att hugga i.

4 portioner i receptet blir cirka 10 våfflor.

Frasvåfflor

  • Våfflor

  • 100 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk socker
  • 1 krm salt
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl kolsyrat vatten
  • Servera med

  • sylt och grädde

Gör så här

LÄS VIDARE