Krusbärspaj
Foto: Thinkstock
Krusbärspaj

Krusbärspaj med kardemumma och mandelmassa

3,6 (42 röster)

Krusbärspaj med kardemumma och mandelmassa. En rustik sommarpaj där smaken av sötsyrliga krusbär gifter sig perfekt med den goda kardemummakryddade mandelmassan. Har du inte krusbär går det bra att byta mot andra bär.

Tid tillkommer med en timmes vila för degen i kylskåp.

Krusbärspaj med kardemumma och mandelmassa

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Pajdeg

  • 4 dl vetemjöl
  • 0.5 dl florsocker
  • 0.5 tsk salt
  • 1 ägg
  • 150 g smör
  • Fyllning

  • 150 g mandelmassa, grovriven
  • 1 tsk kardemumma, gärna nystött
  • 4 dl krusbär
  • 2 msk majsstärkelse
  • 2 msk strösocker
  • Garnering

  • florsocker, kan uteslutas

Gör så här

Av: Nina Kindbro

Laddar ...

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK