Krusbärspajen är härligt rustik och doftar kardemumma.
Krusbärspajen är härligt rustik och doftar kardemumma.

Krusbärspaj med kardemumma och mandelmassa

3,7 (55 röster)

Krusbärspaj med kardemumma och mandelmassa. En rustik sommarpaj där smaken av sötsyrliga krusbär gifter sig perfekt med den goda kardemummakryddade mandelmassan. Har du inte krusbär går det bra att byta mot andra bär.

Tid tillkommer med en timmes vila för degen i kylskåp.

Krusbärspaj med kardemumma och mandelmassa

  • Pajdeg

  • 4 dl vetemjöl
  • 0.5 dl florsocker
  • 0.5 tsk salt
  • 1 ägg
  • 150 g smör
  • Fyllning

  • 150 g mandelmassa, grovriven
  • 1 tsk kardemumma, gärna nystött
  • 4 dl krusbär
  • 2 msk majsstärkelse
  • 2 msk strösocker
  • Garnering

  • florsocker, kan uteslutas

Gör så här

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN