Stekt piggvar med brynt smör och örtolja
Piggvar är en finfisk med fast, vitt och väldigt gott kött. Här tillagas den med doftande brynt smör och smakrik örtolja. Servera med stekta eller grillade grönsaker och kokt färskpotatis.
Stekt piggvar
Ingredienser
- 1.2 kg piggvar
- 1 klick smör
- salt och peppar
Brynt smör
- 100 g smör
Örtolja
- 1 kruka basilika
- 1 dl olivolja
- 0.5 tsk salt
Servera med
- grillade grönsaker
- kokt potatis
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Burrata, jalapeños, stekt panko, lime och brynt smör





25 min
Potatismos med brynt smör





30 min
Majrova med brynt smör





40 min
Halstrade havskräftor med citrongräs och brynt smör





20 min
Vad blir det till middag?
Stekt hälleflundra med blomkålskräm





1 h
Kyckling med krämiga dragonbönor
30 min
Markiz goda kyckling





35 min
Våfflor med brynt smör





45 min
Stekt torskrygg med sojasmör
1 h
Blåbärspaj med brynt smör, kokos och lime





50 min

Skördetid! Så kan du maxa det goda från trädgården
Kanelbullar med brynt smör





2 h
Pasta al limone e burro





30 min
Äggröra med brynt citronsmör





30 min
Lagrad matjessill med nykokta betor och brynt smör





1 h
Ostfylld fläskrullad med stekta äpplen





45 min
Matprofilen Frida Lund: Så bryner du smör
Potatissallad med matjes, brynt smör och äpple





30 min
Frida Lund: Så lyckas du med en digital cookalong
Svamptortellini med brynt smör och salvia





1 h 15 min
Julia Tuvesson: Brynt smör passar till allt
Stekt abborre med gräddfil och potatis





25 min
Stekt fläsk med persiljesås




