Stekt piggvar med brynt smör och örtolja

Foto: Thinkstock

Stekt piggvar med brynt smör och örtolja

3,5 (6 röster)

Middagstips

Piggvar – när fiskelyckan är god kan det fastan både flundra och piggvar i nätet eller på kroken. Brynt smör och örtolja gör den goda fisken rättvis, servera med stekta eller grillade grönsaker och kokt färskpotatis.

Stekt piggvar

  • Ingredienser

  • 1.2 kg piggvar
  • 1 klick smör
  • salt och peppar
  • Brynt smör

  • 100 g smör
  • Örtolja

  • 1 kruka basilika
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • Servera med

  • grillade grönsaker
  • kokt potatis

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Stekt abborre med gräddfil och potatis

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Fiskrecept

MER OM GODARE

Burrata, jalapeños, stekt panko, lime och brynt smör

25 min

Potatismos med brynt smör

30 min

Fylld kalvschnitzel med gorgonzola

45 min