Grilltips – så blir kycklingen saftig och god

Så laddar du bäst för helgens grillning

Av: 

Aftonbladet

Grillrecept

Väj rätt kycklingdelar, krydda ordentligt och grilla inte för länge. Kocken Mattias Larsson tipsar om hur du får kyckling saftig och god.
– Vanligaste felet är att man väljer att grilla kycklingbröst, säger Mattias Larsson.

Grillad kyckling är en riktig klassiker på grillen, men det är lätt hänt att den blir både torr och tråkig. Kocken Mattias Larsson delar med sig av sina bästa tips för en riktigt god och saftig, grillad kyckling.

ANNONS

Missa inte: Den nya muminmuggen "Fiske" finns hos Cervera – förhandsboka nu!!

Extern länk från Cervera

Förhandsboka här

7 smarta tips som gör den grillade kycklingen extra god

  1. Välj kycklinglårfilén när du grillar. Den blir så mycket saftigare, godare och mer smakrik än kycklingbröstfilé.
  2. Marinera kycklingen 15–20 minuter, då hinner smakerna sätta sig.
  3. Gnid in kycklingen med olivolja. Krydda ordentligt, salvia passar utmärkt till grillat.
  4. Lägg kycklingen på direkt värme, alltså ovanför den heta grillkolen.
  5. Lägg på locket så att oljan inte börjar brinna när den droppar ner.
  6. Grilla ungefär två minuter på varje sida. Se till att kycklingen blir ordentligt brynt, i matlagning är ytan viktig. Det är det som tar fram alla underbara smaker.
  7. Det gör inte så mycket om kycklinglårfilé blir lite överstekt, den är fortfarande väldigt god till skillnad mot kycklingfilé som lätt blir för torr.
GLOBAL BBQ KNIVSET G-215

Global

GLOBAL BBQ KNIVSET G-215

1 499,00 kr2 299,00 kr

Tillfälligt slut

Till shoppen

Världens enklaste sås till kyckling

  • Crème fraiche
  • Fetaost
  • Basilka eller annan färsk ört
  • Salt och peppar
Publisert:

LÄS VIDARE

Grilltips – så lyckas du med köttet på grillen

ÄMNEN I ARTIKELN

Grillrecept

Kycklingrecept

Kycklingfilé

MER OM GODARE

Tricket som tar grillad sparris till nya höjder

Så tänder du grillen: Grillexpertens bästa tips

Knepet med färsen för den bästa hamburgaren

45 min

Tre måsten du ska ha koll på när du steker kyckling

Bästa burgarna med klassiska tillbehör

30 min

Missarna många gör när de kokar potatis

30 min

Hängmörat kött – så påverkar det smaken

Kalle Moraeus: Så blir du en mästare vid grillen

Goda sommarmaten

Så steker du extra god kyckling

30 min

Kockens guide till godaste fläskköttet

Så steker du lax till perfektion

40 min

Så fixar du godaste och krämigaste äggröran

30 min

Så steker du den perfekta oxfilén

40 min

Nötkött – så tillagas det på bästa sätt

Härliga sommarsmaker

Torka, rosta och njut!

Kockens smarta knep för krämigare äggröra

Så gör du läckra chips hemma

Teriyakisås på bara fyra ingredienser

Kockens knep: Så grillar du perfekt halloumi

40 min

Därför ska du aldrig riva vitlök

Wow-knepet som ger extra smak på vegofärs

20 min

Räkor – så vet du vilka du ska välja